tag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post1389008570787842736..comments2023-04-11T10:21:02.788+02:00Comments on Ostoja Lasu: Łosoś wędzony na gorącoOstoja Lasuhttp://www.blogger.com/profile/15821356775599443307noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-64916413519591922922021-10-07T20:03:01.083+02:002021-10-07T20:03:01.083+02:00To białko które się ścina pod wpływem temperatury,...To białko które się ścina pod wpływem temperatury,nie wypływa u Pani,ponieważ wędzenie jest za krótkie.20 min w temperaturze 80 stopni to stanowczo za mało,aby ryba się uwędziła.Po prostu ryba będzie lekko odymiona,ale aby nie być gołosłowna jutro wrzucę do wędzenia i przetestuję przepis.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04752634134188033589noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-78069668614207096652020-12-23T10:57:14.107+01:002020-12-23T10:57:14.107+01:00Bardzo dziękuję za własne doświadczenia. Jak będę ...Bardzo dziękuję za własne doświadczenia. Jak będę przygotowywać ponownie łososia, to z chęcią z tych rad skorzystam. Choć marzy mi się tym razem troć bałtycka. Zdrowych!OstojaLasunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-75685850097180734452020-12-23T07:46:02.523+01:002020-12-23T07:46:02.523+01:00@mowisalmon.pl - a ty wogole cos o wedzeniu wiesz?...@mowisalmon.pl - a ty wogole cos o wedzeniu wiesz?<br /><br />@Ostoja - zaproponowalbym inaczej dla lepszej penetracji dymem<br />osuszanie na 40 C bez dymu<br />wedzenie wlasciwe<br />podpiekanie (do osiagniecia 57-58 C wewnatrz)<br /><br />Jak robie wiekszy wsad to czasami podpiekanie juz w piekarniku a do wedzenia kolejna runda wsadu.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-6581616575100357092020-12-07T12:47:00.802+01:002020-12-07T12:47:00.802+01:00Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.Wojciech Roszkowskihttps://www.blogger.com/profile/06106290729566673656noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-20909549969800809542019-06-02T20:23:20.856+02:002019-06-02T20:23:20.856+02:00Niestety muszę Cię zmartwić, nie da się uwędzić be...Niestety muszę Cię zmartwić, nie da się uwędzić bez dymu. Chyba, że dysponujemy preparatem dymu w płynie, ale jak to zrobić w domowych warunkach - nie wiem. Obawiam się, że to i tak nie to samo. Zresztą kupując w sklepie wędzonego łososia, ten tańszy, pakowany próżniowo praktycznie zawsze będzie wędzony na gorąco, przez co jego trwałość do spożycia będzie krótsza. Ostoja Lasuhttps://www.blogger.com/profile/15821356775599443307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-86171933967803822732019-05-25T21:04:49.763+02:002019-05-25T21:04:49.763+02:00Jestem w szoku - nie wiedziałem, że łososia można ...Jestem w szoku - nie wiedziałem, że łososia można wędzić bez dymu. Czyli można go uwędzić w piekarniku? Czy tą samą metodę można zastosować w przypadku innych ryb oraz mięs? Ze zniecierpliwieniem czekam na odpowiedź :-).mowisalmon.plhttps://mowisalmon.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-60542663568503393762017-07-05T23:18:31.962+02:002017-07-05T23:18:31.962+02:00Jak ryba jest stara i spasiona, to z pewnością pro...Jak ryba jest stara i spasiona, to z pewnością problem który opisujesz będziesz widywał. Wszystko zależy od jakości surowca, którego używamy do wędzenia i jego przygotowania. U mnie nie miało to miejsca i jestem szczerze zdziwiona takim zbulwersowaniem. Ostoja Lasuhttps://www.blogger.com/profile/15821356775599443307noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-41210150273146070312017-07-05T12:53:12.235+02:002017-07-05T12:53:12.235+02:00Amatorzy nikt nie pisze o bialej masie wyplywajace...Amatorzy nikt nie pisze o bialej masie wyplywajacej z lososia przy wedzeniu na cieplo<br />to tluszcz ryby ktory scina sie na skutek temperatury i wyplywa na powierzchnie<br />Nikt absolutnie nikt nie wypowiedzial sie w Polskich przepisach o wedzeniu lososia<br />a jest to najistotniejszy problemAnonymousnoreply@blogger.com