tag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post8294914233547872529..comments2023-04-11T10:21:02.788+02:00Comments on Ostoja Lasu: Boczek wędzony na trzy sposobyOstoja Lasuhttp://www.blogger.com/profile/15821356775599443307noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-25486725495264794922022-12-28T21:24:10.083+01:002022-12-28T21:24:10.083+01:00Czy przed wędzeniem płuczemy z soli?Czy przed wędzeniem płuczemy z soli?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-63927743889310262182018-06-12T11:28:51.319+02:002018-06-12T11:28:51.319+02:00Przy peklowaniu na sucho soli dajemy 21 do 25 g/kg...Przy peklowaniu na sucho soli dajemy 21 do 25 g/kg 21g mało słone 25g słone. Przy okazji można dodać zół i przypraw w/g gustu, I to jest perfekcja, a żadne oczko się nie odlepia prześmiewcoAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-38308486903500206272015-12-08T20:02:13.506+01:002015-12-08T20:02:13.506+01:00I może jeszcze przeliczać zawartość cukru w cukrze...I może jeszcze przeliczać zawartość cukru w cukrze? "ojj...oczko mu się odlepiło. Temu misiu." Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4321592628312073208.post-75122474383574607862015-12-07T17:54:14.346+01:002015-12-07T17:54:14.346+01:00*Info dla perfekcjonistów: Łyżka, to inaczej 15g. ...*Info dla perfekcjonistów: Łyżka, to inaczej 15g. Tutaj chodzi o proporcję soli.<br /><br />spoko,to jeszcze podajcie przelicznik na ,,kawałek boczku"Misthttps://www.blogger.com/profile/12375813065273180712noreply@blogger.com