Zupa z kurkami, cieciorką i pstrągiem


Lekka, aromatyczna zupka. Pyszne kurki, które uwielbiam i dobra rybka. Czego chcieć więcej? Robiąc rosół na niedzielę, to może być idealna propozycja na poniedziałkową pomidorową, szczególnie gdy w weekend udacie się z rodzinką na spacer do lasu. Bo, co jak co, ale śmiało mogę powiedzieć (to co potarzam z uporem maniaka), że sezon w pełni! 

Składniki:
bulion*
2 filety z pstrąga
250 g świeżych kurek
2 - 3 marchewki*
duża puszka cieciorki
świeży koperek
ulubiony makaron

Przygotowanie:
1. Rybę kroimy na mniejsze kawałki
2. Cieciorkę odsączamy z zalewy i przepłukujemy pod bieżącą wodą
3. Kurki dokładnie oczyszczamy i kroimy na mniejsze kawałki jeśli trzeba
4. Wszystko razem gotujemy z 10 - 15 minut
5. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę z rosołu
6. Podajemy z ugotowanym, ulubionym rodzajem makaronem

* Gotując bulion śmiało możemy z niego wykorzystać marchewkę. Bulion może być zarówno drobiowy jak i rybny. Pełna dowolność. Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook, Instagram czy Pinterest. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.