Potworniaki na wypasie


Składniki:
  • 1 duża cebula,
  • 2-3 ząbki czosnku,
  • paczka liściastego szpinaku mrożonego,
  • 250 g krewetek dowolnego rozmiaru (wiadomo, im większe tym lepsze),
  • sól, pieprz, olej słonecznikowy,
  • natka pietruszki (może być także suszona).


  • Przygotowanie:
    Podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, a następnie wrzucamy szpinak. Polecam mrożony w brykietach. W sezonie oczywiście lepiej użyć świeżego. Na koniec dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Doprawiamy do smaku. Ostatnim etapem jest dodanie krewetek. Jeśli mamy mrożone, to można je dodać bez rozmrażania. Ważne jest by nie smażyć ich zbyt długo. Surowe, świeże krewetki to dosłownie 2-3 minuty. Jak za długo będą w cieple,to staną się twarde, a później gumowe. Przekładamy na talerz i posypujemy natką pietruszki.

    Smacznego!

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.