Pasta makrelowa na kanapki





Składniki:
• wędzona makrela
• kostka twarogu
• cebula/szczypiorek
• pieprz


Przygotowanie:
Nic prostszego! I nic pyszniejszego! Wędzoną makrelę pozbawić kręgosłupa moralnego wraz z ościstymi przyległościami i powierzchowną skórą.


Do miski wrzucić twaróg i przy pomocy wyrafinowanego narzędzia jakim jest widelec rozgnieść jego strukturę. Dodać makrelę i posiekany drobno szczypiorek. Wymieszać. Doprawić odrobiną pieprzu i już można smarować chlebowe spyrki! Czasem można i dosolić, jeśli rybka była niezbyt słona. Jako, że kanapeczki są znakomite również na śniadanie, to dodanie szczypiorku jest bardziej wskazane niźli cebuliszcze. Jak wiemy, surowa każe o sobie długo pamiętać. Nie będę się rozpisywać nad zaletami jedzenia ryb, albowiem ufam, że jest to wiedza powszechna. A dla wybredziochów taka wersja wydać może się całkiem zjadliwa. : ) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.