Łosoś, ryż, groszek i seler naciowy



Składniki:
50 g ryżu jaśminowego na osobę
groszek mrożony
seler naciowy
bulion warzywno - drobiowy
filet z łososia
sól i pieprz
świeży koperek



Przygotowanie:
Ryż przepłukać do uzyskania klarownej wody i ugotować wg wskazań na opakowaniu. Odcedzić na sitku. W tym samym garnku możemy teraz podgrzać pokrojony seler naciowy i groszek. Ilość zależy od naszego uznania. Gotuję je do miękkości w bulionie. Dolewam go tylko tyle, by przykrył warzywa. Następnie mieszam warzywa z ryżem i gotowe!



Natomiast filet z łososia możemy przygotować poprzedniego dnia lub praktycznie przed gotowaniem. Należy go przepłukać pod bieżącą wodą, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem i osolić. Taki ląduje w lodówce przynajmniej na pół godziny. Następnie gotujemy go na parze z 10 minut uprzednio posypując koperkiem i już mamy obiadek.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.