Bagniak

Składniki:
• opakowanie mrożonego groszku
• ser mozzarella z zalewy (125 g) (opcjonalnie)
• 2 małe cebulki lub szczypior
• wywar warzywny lub drobiowy


Przygotowanie:
Do odcedzonego wywaru wsypujemy mrożony groszek i obrane cebulki, choć powinien być szczypiorek. Gotujemy do miękkości groszku. Wyjmujemy szczypiorek jeśli go używaliśmy, jeśli cebulki jak ja, to je zostawiamy. Blendujemy i przecedzamy przez sitko. Dodajemy mozzarellę, która trochę zmienia smak, ale jest to opcja obowiązkowa i ponownie używamy blendera. I cudownie zielona zupa gotowa.

Znakomicie smakuje z czosnkowymi grzankami!

Szybko i sprawnie. Ciekawy smak i niezwykły kolor!

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny. Znajdziesz mnie także na portalach społecznościowych takich jak: Facebook czy Instagram. Bądźmy w kontakcie! Z kulinarnym pozdrowieniem - Ostoja Lasu.