Przepisy

BEZY:
Beza Pavlowej, czyli wielka beza
Kruche z sezamową bezą i niespodzianką
Mazurek z bezą pełną bakalii
Pączki z lime curd i włoską bezą
Tort bezowy z galaretką malinową

BOŻE NARODZENIE:
Czekoladowe ciasto gryczane
Dyniowy "sernik"
Keks
Piernik długodojrzewający
Pierniczki z okienkiem. Pepparkakor
Przyprawa do piernika
Red Velvet
Snickerdoodles
Śledzik pod buraczkową pierzynką

CIASTA:
Babka drożdżowa z rodzynkami
Babka piaskowa, dwukolorowa
Czekoladowe ciasto gryczane
Czekoladowe z solonym karmelem
Domowy makaron 5 jajeczny
Drożdżowe kokosowe z truskawkami i kruszonką
Drożdżowe z rabarbarem i migdałami
Drożdżowe z rabarbarem i kruszonką (przepis szklankowy)
Drożdżowe z rabarbarem, słonecznikiem i płatkami owsianymi
Drożdżowe ze śliwkami, jagodami i kruszonką
Drożdżowy strudel z dynią
Dyniowy "sernik"
Herbaciany naked cake z mango
Jogurtowe z czerwonymi pomarańczami
Kefirowe ciasto z truskawkami
Keks
Kruche z rabarbarem i budyniem
Kruche z sezamową bezą i niespodzianką
Limonkowo-cytrynowe ciasto z maślanką i makiem
Mazurek z bezą pełną bakalii
Mleczna kanapka
Migdałowe ciasto kakaowe z bitą śmietaną i jagodami
Migdałowa Naamoura z kwiatem pomarańczy
Murzynek wg babcinej receptury
Pieguskowiec z lemon curd i truskawkami
Pomarańczowa zebra z daktylami i papają
Red Velvet
Różana gruszka z karmelizowanymi jabłkami
Rumowy biszkopt ze śmietanką
Sernik japoński
Sernik tradycyjny
Sernik na orzechowym spodzie
Stefanka
Strudel z jabłkiem i żurawiną
Strudel z gruszką
Strudel z pigwą i kandyzowanymi owocami tropikalnymi
Tarta z rabarbarem
Tort bezowy z galaretką malinową
Wybuchowa pinacolada
Z mchu i paproci (szpinak)

CIASTECZKA I DROBNE WYPIEKI:
Drożdżówki z morelami
Faworki - Chrusty
Faworki z piekanika
Gofry z sosem czekoladowym
Jagodzianki z lukrem
Pączki hiszpańskie - gniazdka
Pączki z lime curd i włoską bezą
Pierniczki z okienkiem. Pepparkakor
Rogale Świętomarcińskie
Snickerdoodles - cynamonowe, kruche
Wiosenne kwiecie

CUPCAKES i MUFFINY:
Leśna pokusa

DESERY:
Cukier fiołkowy
Lodowy - semifreddo z malinami, kokosem i melisą
Mangowe lody z jeżynami
Pudding kokosowy z tapioki

DO KANAPKI:
Domowy twaróg
Kiełbasa "krakowska"
Marynowane grzyby leśne, podgrzybki
Pasta makrelowa
Paprykarz
Pesto z czosnku niedźwiedziego

GLUTENFREE
Migdałowe ciasto kakaowe z bitą śmietaną i jagodami
Nadziewane bataty
Pesto z czosnku niedźwiedziego

GRZYBY:
Grzybowa ze świeżymi grzybami leśnymi
Kaszotto z kurkami i fasolką
Krupnik
Marynowane grzyby leśne, podgrzybki
Placki ziemniaczane z sosem kurkowym
Risotto z boczniakami
Sandacz z pieczarkami, po Gorzowsku
Sos grzybowy, grzyby leśne w śmietanie
Zupa z kurkami,cieciorką i pstrągiem


NAPOJE:
Casablanca Coffee
Syrop z pigwy, imbiru i limonki - dodatek do napoi
Syrop z mniszka lekarskiego - dodatek do napoi


OBIADOWE (II danie):
Bakłażan grillowany (faszerowany)
Bataty nadziewane
Blanszowane warzywa z wieprzowiną
Burgery indycze
Burgery wołowe
Chlebek czosnkowy - pizza dla zabieganych
Cukinia nadziewana
Fasolka po bretońsku
Gniocci z polędwiczką w pesto
Gołąbki bez zawijania
Grillowane szparagi
Grillowane szparagi z mozzarellą i boczkiem
Gulasz z żołądeków kurczęcych
Jaglane pulpety z jarmużem na owocowej chmurze
Kaczka z karmelizowanymi buraczkami
Karmazyn smażony puree z kalafiora
Kaszanka ĄĘ
Kaszotto z kurkami i fasolką
Karmazyn z zieloną fasolką
Knedle z gruszką
Knedle ze śliwką
Kopytka ze szpinakiem i chilli
Kopytka z sosem kurkowym
Krewetki ze szpinakiem
Kurczak curry z batatami
Kurczak po brazylijsku
Kurczak pieczony w solnej skorupie (cały)
Kuskus z cieciorką
Lazania z mięsem i szpinakiem
Łosoś, ryż, groszek i seler naciowy
Paella
Patisony nadziewane kaszą jęczmienną i fetą
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Pierogi leniwe
Pierogi z owocami - jagody
Pierogi z soczewicą i cieciorką
Pierogi z mięsem
Pierś z kurczaka na szpinaku z ryżem
Pikantne skrzydełka mango
Placki ziemniaczane z sosem kurkowym
Policzki wieprzowe na szpinaku
Pstrąg pieczony z figami
Pulpety z sosem koperkowym
Ravioli kukurydziane z jarmużem
Ravioli z dynią
Ravioli z jarmużem
Risotto z boczniakami
Sandacz w orzechach z kaszą jaglaną i warzywami
Sandacz z makaronem gryczanym i warzywami julienne i paprykową salsą
Sandacz z pieczarkami, po Gorzowsku
Schabowy. Kotlet Schabowy
Smażony makaron
Sos grzybowy, grzyby leśne w śmietanie
Spaghetti Vongole
Szparagi z halibutem
Tarta ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Ziemniaki duchesse

OWOCE MORZA:
Flaczki z kalmarów i ośmiorniczek
Krewetki ze szpinakiem
Ośmiornica wędzona
Paella
Sałatka z opuncją i wędzonymi małżami
Sałatka z ośmiornicą i prażonym słonecznikiem
Spaghetti Vongole

PIEKARNICZE:
Bułki do burgerów
Chałka z cynamonem
Chlebek czosnkowy - pizza dla zabieganych

PRZEKĄSKI:
Drożdżówki z morelami
Faworki z piekarnika
Figi, ricotta i migdały
Gofry z sosem czekoladowym
Grillowane szparagi z mozzarellą i boczkiem
Lodowe lizaki ananasowe z płatkami ryżowymi i imbirem
Minipizze z płatkami owsianymi
Pikantne skrzydełka mango

PRZETWORY:
Cukier fiołkowy
Karmelizowane jabłka
Karmelizowany rabarbar
Marynowane grzyby leśne, podgrzybki
Marynowane papryczki chilli
Syrop z mniszka lekarskiego
Szczaw do słoiczka

SAŁATKI:
Z chorizo i brzoskwiniami
Z chorizo i winogronami
Z opuncją i wędzonymi małżami
Z ośmiornicą i prażonym słonecznikiem
Ze świeżą kukurydzą

SURÓWKI:
Biała rzodkiew
Por

ŚNIADANIOWO:
Gofry z sosem czekoladowym
Gofry belgijskie (z drożdżami)
Omlet z owocami
Owsianka overnight
Szparagowa jajecznica

RYBY:
Chlebek czosnkowy z wędzonym łososiem
Halibut ze zielonymi szparagami
Karmazyn smażony puree z kalafiora
Karmazyn z zieloną fasolką
Karp wędzony
Łosoś wędzony na gorąco
Łosoś, ryż, groszek i seler naciowy
Paprykarz
Pasta makrelowa
Pstrąg pieczony z figami
Sandacz w orzechowej panierce
Sandacz z makaronem gryczanym i warzywami julienne i paprykową salsą
Sandacz z pieczarkami, po Gorzowsku
Śledzik pod buraczkową pierzynką
Tarta ze szpinakiem i wędzonym łososiem
Wędzone filety z makreli
Zupa z kurkami,cieciorką i pstrągiem

TORTY:
Beza Pavlovej (masa i mus owocowy)
Herbaciany naked cake z mango
OreoLove
Pieguskowiec z lemon curd i truskawkami
Red Velvet
Rumowy biszkopt ze śmietanką
Stefanka
Tort bezowy z galaretką malinową
Wybuchowa pinacolada
Z mchu i paproci (szpinak)

WEGETARIAŃSKIE (Lacto-Ovo-Vege):
Bakłażan grillowany, faszerowany
Bataty nadziewane, pieczone
Cukier fiołkowy
Gofry z sosem czekoladowym
Knedle z gruszką
Knedle ze śliwką
Kopytka ze szpinakiem i chilli
Kuskus z cieciorką
Owsianka overnight
Pesto z czosnku niedźwiedziego
Pierogi leniwe
Pierogi z owocami - jagody
Pierogi z soczewicą i cieciorką
Ravioli kukurydziane z jarmużem
Ravioli z dynią
Ravioli z jarmużem
Ziemniaki duchesse

WĘDZONKI:
Boczek wieprzowy na trzy sposoby
Camembert z ziołami
Filety z makreli
Karp wędzony
Kiełbasa "krakowska"
Łosoś wędzony na gorąco
Ośmiornica
Skrzydełka drobiowe

WIELKANOC:
Baba drożdżowa
Babka piaskowa, dwukolorowa
Cukier fiołkowy
Herbaciany naked cake z mango
Jogurtowe z czerwonymi pomarańczami
Mazurek z bezą pełną bakalii
Wiosenne kwiecie
Sernik japoński
Sernik na orzechowym spodzie
Sernik tradycyjny 

ZUPY:
Chłodnik ogórkowy z awokado
Flaczki z kalmarów i ośmiorniczek
Groszkowa
Grzybowa ze świeżymi grzybami leśnymi
Klopsiki indycze ze szpinakiem
Krem z dyni
Krem z dyni z orientalnym mango
Krem z kalafiora i batatów
Krupnik
Kokosowa z krewetkami
Kurki z cieciorką
Migdałowa z kurczakiem
Soljanka
Tajska pomidorowa z kurczakiem i ananasem